Archive for the ‘THOUGHTS..’ Category

1

Kam takuar me mijëra gra gjatë punës sime jashtë vendit, dhe admiroja një të përbashkët të madhe që ato kishin: Sigurinë në vete!
Dhe kjo nuk ndodhte se ato ishin më inteligjente, më atraktive, apo më me vlera se ne në Shqipëri, por ato rriteshin në shoqëri që i trajtonte me dinjitet dhe u garantonte siguri.
A nuk është kjo çka na mungon ne sot? (more…)

Advertisements

What’s going on?!

Posted: June 20, 2014 in THOUGHTS..

What’s going on?!

Every day, while coming home from school, I imagine him waiting for me in front of the door.. He and his marvelous smile.. he and his fascinating eyes.. So I imagine, but.. he’s never there.. and I know he will never be there surprising me, that’s the kind of man he is..never showing love, like he doesn’t care..

Yeah, really.. he doesn’t really care.. -.-

Your body is perfect the way it is, but we have all those concepts about right and wrong, good and bad, beautiful and ugly.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

These are just concepts, but we believe them, and that’s the problem. With the image of perfection we have in our mind, we expect our body to look a certain way, to act a certain way. We reject our own body when the body is completely loyal to us. Even when our body can’t do something because of its limitations, we push our body and our body at least tries. Look at what you do with your own body. If you reject your own body, what can other people expect from you? (more…)

You can be a God!

Posted: May 26, 2014 in THENIE, THOUGHTS..

IF YOU LOOK AT YOUR BODY, YOU WILL FIND billions of living beings who depend on you. You are responsible for all of those beings. For them, for your cells, you are God. You can provide what they need; you can love all those living beings, or you can be so mean to them.

Rrefim..

Posted: April 9, 2014 in DELI`S STUFF, THOUGHTS..

..sepse Ai ёshtё mall, malli qё

shpirtin kafshon dhe dot s’e tret..

malli qё thumbon sa herё nevojё kam t’i dёgjoj zёrin e prapё s’e gjej..

ai ёshtё zemra bosh kur mungon rreth meje dhe ajri i vetёm s’mё mbush dot me jetё..

ёshtё himn i gdhendur qё mё troket ritmin e tij cdo cast brenda zemrёs.. (more…)

Po sikur?!

Posted: March 31, 2014 in DELI`S STUFF, THOUGHTS..

 

Image

Po sikur tu trokisje mëngjeseve të mia e të ishe agu im? Lindja e diellit do të ish e dyta, pas teje.. Po sikur t’i çelnim bashkë sytë e në puthjet e vështrimeve të tyre të mos rreshtnin, në eklips do të humbte bota e ti do të merrje emrin e saj.. Po sikur të tundonim veshët ziliqarë që përgjojnë pëshpëritjet tona?Do të na ngrysnin vetullat e ndoshta s`do të na besonin, por mall për ato fjalë do të kishin.. Po sikur të qëndisja me re puplore emrat tanë në qiell? Do t’më lexoje sa herë sytë lart t’i ngrije për të më krahasuar me të.. (more…)

..on my own..

Posted: March 14, 2014 in DELI`S STUFF, THOUGHTS..

Now all the lights are off

and nobody knows me..

I`m still on my own,

praying for my soul..

(more…)

Explosions..

Posted: March 14, 2014 in DELI`S STUFF, THOUGHTS..

hug

Çanta më ra në tokë.

U ndala.

Duhet të mbaja zemrën që po dilte vrullshëm nga vendi, a të mbaja frymën.

Mbështolla duart mbi atë rrahës të çmendur që ti të mos dëgjoje asnjë trokitje,

që të mos ndieje mëshirë,

as dhimbje,

as faj,

as mall,

as.. as..

as dashuri..

(more…)

Loved and lost..

Posted: March 14, 2014 in DELI`S STUFF, THOUGHTS..

Nga Delinda Muçollari

Image

 

 

Nuk mund të të humb nëse asnjëherë nuk të kam pasur.. Kam menduar që po. Kam menduar se kur më buzëqeshje vetëm mua me ata sy shkëlqyes, të kisha. Kur më prisje ngutur dhe s`guxoje të më përqafoje aq fort sa ç`të thosh zemra, të kisha. Kur i përgjigjeshe me tone të pranverta indiferencës sime, të kisha. Kur ma përkëdhelje sedrën me lavde fëmijësh, të kisha. Kur nuk i kuptoje batutat e mia të kopjuara, të kisha. Kur të habisja me qëndrime aspak njerëzore, të kisha.

(more…)

Rrёfim..

Posted: August 1, 2013 in DELI`S STUFF, THOUGHTS..
Tags:

..sepse Ai ёshtё mall, malli qё

shpirtin kafshon dhe dot s’e tret..

malli qё thumbon sa herё nevojё kam t’i dёgjoj zёrin e prapё s’e gjej..

ai ёshtё zemra bosh kur mungon rreth meje dhe ajri i vetёm s’mё mbush dot me jetё..

ёshtё himn i gdhendur qё mё troket ritmin e tij cdo cast brenda zemrёs..

ёshtё fjala e para qё dua ti oshёtij botёs,

emri i parё qё dua tё kёrkoj duke vrapuar, (more…)