Archive for the ‘TEATËR’ Category

Image

Strehë në teatrin e të qeshurave

I shoh si po tkurren një nga një kalimtarët në rrugë. Kryqëzojnë krahët rreth vetes dhe nxitojnë për të kaluar vijat e bardha, me apo pa dritë të gjelbër. Në  këtë ajër të ftohtë të pasditës që të godet fytyrës duket se janë të justifikuar. Le të nxitojnë! Ngutemi dhe ne për të arritur sa më shpejt tek teatri i komedisë. S`duam aspak të sfidojmë retë që janë përveshur në formë kërcënuese, e shpejtojmë të strehohemi në teatrin e të qeshurave. Nuk duam të vonohemi. Sipari hapet pas 30minutash dhe urojmë që ende të ketë bileta, qoftë edhe në rreshtat e fundit. Të kthehemi “duarbosh” në shtëpi, nuk mundet! “Djemtë Gazmorë”do të duhet të qeshin me ne! (more…)

Advertisements

A sad comedy..

Posted: April 11, 2014 in ALBANIAN VOICE, TEATËR

Image

It`s sad how a comedy turns out to be not funny..It happened yesterday while watching a play in the theater. I was expecting that “The Sunshine Boys” written by Neil Simon, to be very hilarious, but I left the playhouse not that joyous. At the most important part of the play, it started raining. We all were inside, but we could hear the noise of rain hitting the roof with all its power. It became very strong so that the actors could not be heard. (more…)

Foto gjatë shfaqjes së komedisë “Djemtë Gazmorë” në Teatrin Kombëtar të Komedisë. Në role kryesore: Robert NDRENIKA, Viktor ZHUSTI, Elia ZAHARIA.

Foto gjatë shfaqjes së komedisë “Djemtë Gazmorë” në Teatrin Kombëtar të Komedisë. 10.4.2014

Dhimiter Orgocka

Posted: March 24, 2014 in PERSONAZH, TEATËR

Dhimiter Orgocka

DSC03639

Nje portet i bere me shume deshire mbi nje nga figurat qendrore te teatrit te Korces “A.Z.Cajupi” dhe nje artist qe i ka dhene kinematografise dhe teatrit shqiptar me shume se c`mundej.. Dhimiter Orgocka ne nje rrefim..

“Stina e Ujkut”

Posted: March 6, 2014 in FOTO GALERI, TEATËR

“Stina e Ujkut”

Posted: March 6, 2014 in FOTO GALERI, TEATËR

Imazhe nga drama “Stina e Ujkut” (Ridvan Dibra), vene ne skenen e Akademise se Arteve nga studentet e kursit te dyte master.

Ne role:
Ilda Pepi
Linda Jarani
Denis Kurushi
Rezart Barjoti
Klevis Bega
Salsano Rrapi
Glejdis Mema
Kreshnik Ibrahimi
Jaho Guma

“Stina e Ujkut”

Posted: March 6, 2014 in FOTO GALERI, TEATËR

“Stina e Ujkut”

Posted: March 6, 2014 in FOTO GALERI, TEATËR

Imazhe nga drama “Stina e Ujkut” (Ridvan Dibra), vene ne skenen e Akademise se Arteve nga studentet e kursit te dyte master.

Ne role:
Ilda Pepi
Linda Jarani
Denis Kurushi
Rezart Barjoti
Klevis Bega
Salsano Rrapi
Glejdis Mema
Kreshnik Ibrahimi
Jaho Guma