Archive for the ‘EVERYTHING ABOUT WORLD’ Category

DSC08569

KOTORR, MONTENEGRO

For the last 7 months I kept on waking up every morning at 8 o’clock, which was a bit of pain for a sleep lover like me. Every single morning, as I was encouraging myself for about 5 minutes to get out of the bed, (more…)

Advertisements

Mund ta mbyllja edhe këtë ditë pa ia nxirë faqen vetes në të tillë formë që po më teket ta bëj, po muzat e mia s’po i zeka gjumi pa qenë të sigurta se do ta kryejnë funksionin dhe do m’i vënë gishtat në tastierë për njëfarë sebepi. Për këtë shkak..(me shumë finesë u përpoqa të shmangia fjalën ‘atëherë’ siç m’u bë zakon në fakultet se profesori do më vriste duke më thënë ‘po na thuaj moj vajzë,pse atëherë dhe jo tani?’Dhe unë s’pata kurrë guxim t’i them se në ditët tona po thuhen dhe bëhen vepra të rënda ama në një nivel linguistik tepër të lartë me demek dhe të vërtetat po thuhen qorrazi, sëmurshëm, thatë ,shëmtuar dhe pa ‘ë’ në fund të fjalës.) Ndaj po i bëj bisht sot asaj që unë quaj moton më aktuale të shqiptarëve në këto ditë që po mbijetojmë ‘t’ia hedhim edhe sot’! (more…)

d.d

He is stupid, but I like him.

Don’t worry dear readers, if he ever reads this sentence. He knows it means love. He wouldn’t worry at all, he would laugh at it. At least, I guess so. But, shttshtttt.. let`s keep it between us!

His name is long as an old Spanish name, and difficult to pronounce if you don’t speak a fluent Hebrew, but in order to keep it simple, you can call him Dede. I never did it though. You can. You know, there are some people that come in your life to teach you some very important things that you probably don’t know and then, after accomplishing their royal mission, they have to leave. And you have to let them go. Same happened with him and it couldn’t be otherwise. He`s an artist and he`s special. He`s a young, crazy and tenderly wild guy who happened to meet an nicely weird girl and teach her how to dare and not care. What he prefers to do most, it`s to go against the standard procedure. He keeps all the time speaking about following rules, but himself, he never does. Go for it Dede! You little rebel! (more…)

Gal, the bomb specialist!

Posted: September 24, 2015 in EVERYTHING ABOUT WORLD

I’m sure Gal will have thousands of stories to tell to his grandkids when he will be an old and still crazy man. Of course, if he will ever survive after being 35 and not die in a strange painful way and of course if he will ever have gandkids. Hmm..it doesn’t sound like Gal’s thing. Anyway, me, i would like to tell his stories around the world if i ever meet him again in another corner of the world, where he’s planning to go.

Well, Gal was raised by wolves in the middle of the jungle, somewhere in Kibutz of Israel, which is the happiest socialist village in the world. This is the pure truth, even though he’s going around saying that 100 years ago he was a beautiful princess, who kissed the wrong prince. Imagine a princess with the same beard.. Wonderful! (more…)

matern7

sokrati-6

Në prag të mesnatës, pija i kish rënduar mendjet e trazuara të të ftuarve. Fjalët e tyre, në përpjekje për të qenë sadopak të kuptueshme, përfundonin duke u tallavitur si anije të lodhura në të kuqtë e verës. Vetëm ata të dy, të zotët e shtëpisë, duke i mburrur veten vetes që nuk u mposhtën aq kollaj nga pija, e ftuan njëri –tjetrin pranë oxhakut për bisedën e rradhës. Si për të krijuar një intimitet ndjellës, posaçërisht të denjë për diskutimin e tyre, drutë që digjeshin mbi vatër e ndalën për pak kërcitjen dhe nisën të digjeshin urtë pa i shqetësuar me shkëndija të befasishme. I pari ishte Platoni që e lejoi mësuesin të zgjidhte vendin më komod për tu ulur. Aty për aty, u rehatua edhe vet, deri në atë pikë sa mund të ndihet rehat një ushtar që e çon shpesh nëpër mend humbjen e betejës  që prej fillimit, ngaqë i ka mësuar mirë disa nga armët më të forta të  kundërshtarit, apo edhe më keq, ngaqë ka frikë se ende nuk ka mësuar asnjë gjë.

“Ishte kaq e lehtë për pijen t`i nënshtronte ushtarët e vet, mjeshtër. Sa mirë do të ishte që dikush ta kish fuqinë e fjalës të tillë, si pushteti i verës, sundues, pa pasur nevojën për të qenë bindës apo urdhërues. Madje madje, dikush të kishte privilegjin që të tjerët tja kërkonin medoemos sundimin e fjalës së tij, si çelësi i çastit të lumtur. A thua se ndodh, mësues?”

“Po më pyet Platon? … A nuk e more përgjigjen tënde ende pa folur unë?

Platoni, mbetur ngushtë, iu frik mendimit se s`do të ishte në gjendje të ndërtonte një dialog të denjë, nëse Sokrati do i priste në të tillë formë pyetjet e tij, e sidomos këtë pyetje të parë që vetëm synonte të nxiste dialog. Pa qenë tërësisht brenda kontekstit, guxoi të pyeste:

“A do mundeshim të mësonim diçka pa pyetur mësues? Qoftë edhe veten? Kujt do i përgjigjeshim në atë rast?”

“Natyrisht që çdo pyetje që na lind, dëfton se kemi mësuar diçka të re, por mos mu largo prej asaj që kërkove Platon. Ti pyete nëse është e mundur që dikush ta ketë të tillë pushtetin e fjalës, sa tja kërkojnë të tjerët si çelësin e një çasti lumturie. Më pyete mua, sepse kërkon të dish diçka dhe kërkon ta dish nga unë. Më pyete se beson tek ajo që them dhe përgjigjet e mia të duken zgjidhjet e duhura. Kur marrim një përgjigje, heqim një barrë, barrën e asaj pyetjeje që na ka munduar. Heqim një barrë dhe në vend të saj përjetojmë një moment çlirimi, gati-gati një çast lumturie. Më kupton tani Platon?” (more…)

Photo shooting

Posted: October 9, 2014 in EVERYTHING ABOUT WORLD
D.Muçollari

D.Muçollari

Kapiten Gremçi!

Posted: October 9, 2014 in EVERYTHING ABOUT WORLD
Kapiten Gremçi!

Kapiten Gremçi!

Kapiten Gremçi! :P

Posted: October 9, 2014 in EVERYTHING ABOUT WORLD

MediA FreAks Page

Posted: June 21, 2014 in EVERYTHING ABOUT WORLD

MediA FreAks Page

Would you like this page?? It’s awesome! 🙂