Archive for October, 2013

Image

Duket sikur fshihet brenda shtëpisë së tij të qelqtë. Gjithkah i rrethuar me mijëra libra e miliona vargje,në këtë vend që dikujt tjetër do t`i dukej i çuditshëm për të jetuar, atij i përngjan me strehëzën më të përsosur mbi tokë. I ulur pas skrivanisë së drejtorit në bibliotekën e qytetit, poeti Skënder Rusi pret me dashamirësi çdo vizitor të rastit duke e vëzhguar imtazi për të ‘vjedhur’ ndonjë varg tek secili. Tashmë prej 17 vitesh është i zoti i shtëpisë në bibliotekën“Thimi Mitko”, të cilën me krenari e quan ‘syrin e bukur të qytetit brenda të cilit jeton ai’. I cilësuar si një ndër lirikët më brilantë të vendit tonë e sigurisht një ikonë nderi i qytetit të Korçës, Rusi mban mbi supe një histori të gjatë sfidash dhe fitoresh që në fillimet e tij në periudhën komuniste e deri më sot, në ditët e tij të lavdishme.

(more…)

Advertisements