“Projekt@party” nga Beqë Cufaj

Posted: May 24, 2013 in LIBRI

Beqë Cufaj

Projekt@party

Botime: “Pa”

Për shkaqe personale, një profesor gjerman vendos të lëshojë punën nga universiteti dhe të angazhohet si bashkëpunëtor për Kombet e Bashkuara në rajone krizash duke përfunduar kështu në një vend të shkatërruar nga kriza e luftës “diku poshtë”. Detyra e tij është që të udhëheqë me sektorin e arsimit dhe rindërtimit. Mirëpo realiteti politik dhe ekonomik i vendit në të cilin ai angazhohet, situata në të cilën bashkëpunëtorët e tij e gjejnë veten në rrethanat globale të të gjitha rrafsheve ua bëjnë jetën dhe përditshmërinë aq të rëndë. Në këtë mes rrëfimi, del në pah edhe kur ngjet gërshetimi i rrëfimeve mes “ndërkombëtarëve” – Profesorit dhe “vendorëve” – përkthyesit të tij. Romani i Beqë Cufajt jep një shikim nga brenda të punës së ndërkombëtarëve në misione të ndryshme në rajone krizash.

projekt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s