“Le të ulërijmë” nga Jose Saramango

Posted: May 24, 2013 in LIBRI

LE TE ULERIJME

Autori i romanit “Verbëria” rikthehet për lexuesin shqiptar me një libër të ri. “Le të ulërijmë” është romani i Jose Saramangos, që është shqipëruar së fundmi dhe tashmë gjendet në të gjitha libraritë. Rrëfimi rikthen heronjtë e romanit “Verbëria” në një situatë befasuese.

Panik zgjedhor: në çastin e hapjes së kutive të votimit vërehet se tetëdhjetë e tre për qind e zgjedhësve kanë hedhur fletë të bardha. Në kryeqytet zotëron kaosi, qeveria bërtet me të madhe se po kurdiset një përbetim dhe shpall gjendjen e jashtëzakonshme, pushteti lëshohet me tërbim në gjuetinë e shtrigave dhe shtypi egërsohet kundër fajtorëve të caktuar. I vetëm mes panikut, një komisar policie përballon të vërtetën tronditëse… Një roman mbi anët e errëta të pushtetit dhe një analizë e pamëshirshme e shoqërisë bashkëkohore. Por edhe një histori e dëshpëruar e jetës.

le-tw-ulerijme

 

 (Gazeta Dita)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s